diumenge, 30 de novembre del 2008

Paraules dialectals

Aquest capítol de "caçador de paraules" és una recapitulació d'altres dies i hi podem veure paraules de diferents dialectes del català i també els podem sentir per parlants autòctons.

http://www.tv3.cat/videos/398079

dissabte, 29 de novembre del 2008

Practiquem amb els dialectes

Aquí tenim un enregistrament de diferents textos en diferents dialectes. Si els escoltem hauríem de saber-los distingir.


divendres, 28 de novembre del 2008

Injustícia!!

Avui vull deixar constància del meu desacord amb la normativa vigent segons la qual els alumnes quan acaben l'ESO, si no han suspès la llengua catalana, tenen el nivell B i C de català. Crec que no és just per a les persones que estan fent uns cursos amb un nivell d'exigència molt més alt i tampoc crec que l'ESO et proporcioni un nivell prou adequat per a realitzar segons quines tasques. A més crec que caldria distingir entre l'ESO i el batxillerat. En realitat sembla que simplement es tracta de mostrar un paper més que no pas conèixer i utilitzar amb correcció la nostra llengua. On anirem a parar!

dimecres, 26 de novembre del 2008

Per a futurs universitais

Afegeixo una nova troballa que considero molt útil per tots aquells que voleu anar a la universitat i també per tots aquells que en algun moment us calgui redactar o traduir algun tipus de document. Si teniu una estona entreu-hi.


http://wuster.uab.cat/web_argumenta_obert/

Tot sobre les llengües

Avui he fet una descoberta que vull anotar i compartir. És una pàgina nova que ha fet la Generalitat de Catalunya sobre les llengües del món. Podeu entrar-hi i remenar:

www.linguamon.cat

dilluns, 24 de novembre del 2008

Registre històric generacional

Aquí teniu un exemple de registre generacional. Fixeu-vos en el lèxic que utilitza la iaia que no és propi de la seva generació.
Agraeixo la Maria que em recordés aquesta seqüència.

divendres, 21 de novembre del 2008

catbatbloc: Dialectes catalans

catbatbloc: Dialectes catalans

Aconsello moltíssim aquest bloc a tots els alumnes que esteu fent dialectes catalans a batxillerat.

S'acosta Nadal

Avui he tingut una bonica sorpresa. De bon matí mentre estava fullejant un catàleg de joguines d'aquells que et deixen a la bústia, he vist a la primera pàgina una nina (Laia es diu) que parla i canta en català. Crec que és una bona notícia. Una pàgina completa i a tot color.